Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΚΡΑΝΙΔΙ: Εγκαινιάσθηκε ο «Πολυχώρος» του ΘΟΕ στο «ΑΡΤΙΚΙ»

 
Με την δέουσα λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, (3 Αυγούστου) τα εγκαίνια του πολιτισμικού «πολυχώρου» «ΑΡΤΙΚΙ», στο Κρανίδι. Με οικοδεσπότη τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, οι εκατοντάδες προσκεκλημένοι δημότες, επισκέπτες, αλλά και εκπρόσωποι, σχεδόν από όλο το πολιτικό φάσμα της Αργολίδας, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν « ιδίοις όμμασι», το αρτισύστατο πολιτιστικό στολίδι, της περιοχής.
Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες δηλώσεις, του Προέδρου του ΘΟΕ, κ. Δημήτρη Σίδερη, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»: «Εγκαινιάσαμε με κάθε επισημότητα, το «πολυχώρο» στο ΑΡΤΙΚΙ, που αποτελεί  «πολιτισμικό καύχημα», για όλη την περιοχή της Ερμιονίδας. Ο χώρος αυτός κατασκευάστηκε με πολλές χορηγίες μικρότερες ή μεγαλύτερες πολλών φίλων της τέχνης και του πολιτισμού με σημαντικότερη δε, την προσφορά της κ. Μαράικε Ηλιού ντε Κονιγκ. Κατορθώσαμε  λοιπόν μια παλιά αποθήκη να την μεταμορφώσουμε σε ένα λειτουργικό «πολυχώρο».


Δώσαμε δε στην αίθουσα συμπληρωματικά πέραν του ΘΟΕ, τιμητικά το όνομα της κ. Μαράικε Ηλιού, διότι πραγματικά αγάπησε τον όμιλο τα μέλη του ενώ στήριξε εμπράκτως και ποικιλοτρόπως τις προσπάθειες μας. Από την πρώτη στιγμή τόσο ή ίδια όσο και ο σύζυγός της κ. Κώστας Ηλιού, ήταν στο πλάι μας ακυρώνανε ταξίδια και προγραμματίζανε ραντεβού, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο μας, μια ώρα αρχύτερα. Μόλις ξεπεράσουμε ορισμένα νομικά εμπόδια, που υφίστανται, σχετικά με το ιδιοκτησιακό, θα μας βοηθήσουν ώστε ο «πολυχώρος», να αγοραστεί και να ανήκει, στον ΘΟΕ.  Έτσι συμπληρώνεται με την λειτουργία του, μια υποδομή που έλειπε από την Ερμιονίδα. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΘΟΕ, ο χώρος  αυτός, για τις εκδηλώσεις της εκκλησίας, του Δήμου και των σχολείων, θα διατίθεται δωρεάν. Στους ιδιώτες θα παραχωρείται προς χρήση, με ένα μικρό αντίτιμο, ώστε να καλύπτονται τα λειτουργικά του έξοδα. Ο «πολυχώρος» έχει καταξιωθεί, στην συνείδηση των πολιτών, τον έχουν αγαπήσει, έχουν πραγματοποιηθεί πάρα πολλές εκδηλώσεις, πολιτιστικές, πολιτικές,  παρουσιάσεις βιβλίων, γιορτές σχολείων. Τον έχουν απολαύσει όλοι.  Ενώ απολύτως χρηστικός, καθίσταται και ο εξωτερικός χώρος του προαυλίου, όπου διοργανώσαμε μια μεγάλου μεγέθους συναυλία, με τις Μελίνα Κανά και Ελένη Τσαλιγοπούλου, στην οποία παραβρέθηκαν, περίπου χίλια διακόσια άτομα! Μέσα από την εφημερίδα σας, θέλω να ευχαριστήσω την μεγάλη μας χορηγό κ. Ηλιού, για την αγάπη της, την αρχοντιά της για την υποστήριξη και την πίστη της, στον σκοπό του ΘΟΕ, τους επαγγελματίες αλλά και τα μέλη, που έχουν προσφέρει δουλειά ανιδιοτελώς, είτε υλικά με μεγάλη πίστωση και φυσικά, για την ημέρα των εγκαινίων,  θα ήθελα να ευχαριστήσω  ιδιαίτερα, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ, ο οποίος έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και την αγάπη του, για τις προσπάθειές μας, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και  Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανό, τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Αργολίδας, κ. Δημήτρη Κοδέλα, τους Δημάρχους κ. Δημήτρη Καμιζή και κ. Δημήτρη Σφυρή, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Τσαμαδό, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Νίκο Παπά, αλλά και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, που με την παρουσία τους, τίμησαν αυτήν, την τόσο σημαντική ημέρα»…
Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, που μεταξύ άλλων είπε:
«… Θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για αυτό τον πολυχώρο, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ.Δημήτρη Σίδερη, την Γραμματέα κ. Λαμπίρη και τη Μεγάλη Χορηγό κ. Μαράϊκε Ηλιού ντε Κόνινγκ.
…Ένας ακόμη χώρος πολιτισμού έρχεται να εμπλουτίσει ουσιαστικά την ταυτότητα του τόπου μας. Γιατί η ταυτότητα της Αργολίδας είναι άρρηκτα, αδιάσπαστα συνδεδεμένη με την έννοια του πολιτισμού….
…Βούλησή μας είναι να ενθαρρύνουμε την σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Η Αργολίδα ήδη είναι ένας τόπος πολιτισμού με ευρύτερη ακτινοβολία και σημασία. Μπορούμε και οφείλουμε αυτό τον ρόλο να τον ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, με σεβασμό στη φύση, στην ιστορία και τους ανθρώπους.
Είμαι λοιπόν βέβαιος ότι ο νέος αυτός πολυχώρος πολιτισμού που αποκτά σήμερα η Ερμιονίδα, θα συμβάλλει ουσιαστικά σ’ αυτή την κοινή μας προσπάθεια».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου